Moelleux met dulce de lechevulling
Moelleux met dulce de lechevulling
Recept voor 4 ringetjes van 7 cm diameter en 3.5 cm hoog
1 blikje gecondenseerde melk
2 eieren
2 dooiers
50 gr suiker
100 gr pure chocolade
100 gr boter
20 gr bloem
Dulce de leche
Plaats het blikje gecondenseerde melk in een kookpot en zet ruim onder water.
Breng aan de kook en laat zachtjes koken gedurende 3 u. Zorg ervoor dat het blik altijd onder water staat.
Haal het blik na 3 u uit het water. Even laten afkoelen en de inhoud van het blik in een beslagkom storten.
Roer de Dulce de Leche mooi glad met een klopper.
Laat minstens 1 nacht afkoelen en opstijven in de koelkast.
Moelleux
Smelt de boter in een steelpan. Hak de chocolade in fijne stukjes.
Haal de boter van het vuur en roer de chocolade erdoor tot deze volledig gesmolten is en een mooi glad mengsel vormt.
Klop de suiker, eieren en eigelen op tot een schuimige massa.
Roer het chocolademengsel eronder.
Spatel de gezeefde bloem onder het beslag.
Laat het beslag enkele uren opstijven in de koelkast.
Vul de ringetjes voor de helft
Spuit met een spuitzak vervolgens een bolletje dulce de leche op het beslag.
Vul tot 2/3de aan met de rest van het moelleuxbeslag.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C.
Bak de moelleux 15 a 16 minuten in de voorverwarmde oven.
Plaats het cakeje op een bordje.
Verwijder voorzichtig het ringetje.
Serveer eventueel met vanille-ijs.